Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ανυπεράσπιστες αξίες


Κάπως έτσι φτάνουμε από το μερικό στο γενικό. Από ένα μεμονωμένο περιστατικό στη συμφορά μιας επιδημίας.

Ο δημόσιος βίος μας κυριαρχείται από αντίθετα μεταξύ τους μυνήματα. Δύο μόνον παραδείγματα επί του θέματος. 

Στην Ελλάδα κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαινομενικά κονταροχτυπιούνται, πόση ανάπτυξη παρέδωσε το "σαξές στορι" του φιλελεύθερου και πόση ανάπτυξη θα φέρει το παράλληλο πρόγραμμα του νέο-σοσιαλιστή.

Όλα τούτα ενώ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι στοιχηματζήδες στις πλάτες των λαών, βγάζουνε πορίσματα πως μετά τη Βενεζουέλα είμαστε η δεύτερη πιθανότερη χώρα για χρεοκοπία.

Παράδειγμα δεύτερο. Κρυμένοι πίσω από τους φράχτες που υψώνουν, οι φιλάνθρωποι συνεταίροι Ευρωπαίοι, μας κουνάνε τα χαρτάκια των ποσοστόσεων ψυχών. Μας περιφέρουν στον κόσμο με ένα λουρί στο λαιμό, να αποδείξουμε τη φιλανθρωπία μας για το δράμα της προσφυγιάς. Μόνο που το λουρί του χρέους στο λαιμό ενός ολόκληρου λαού, είναι τόσο σφιχτό που ήδη μετράμε χιλιάδες αυτοκτονίες, διαζύγια, εξώσεις, κατασχέσεις, μεταναστεύσεις.. Τόσα που μόνο  ένας κοινωνικά πιο εξαθλιωμένος όπως πχ ο πρόσφυγας πολέμου, θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του. 

Την ίδια ώρα δεκάδες βιντεάκια στο διαδίκτυο, παρουσιάζουν ιμάμηδες να παραδέχονται οτι, δεν πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά για ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

Ο απλός λαός, οι πολίτες που δε συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές, απουσιάζουν από το κάδρο. Νεωτεριστές, εκσυγχρονιστές, φιλάνθρωποι ανοιχτοί στη διαφορετικότητα και κυρίως όχι ρατσιστές, οι εραστές των ανοιχτών συνόρων, που ξαναγράφουνε την Ιστορία της πατρίδας σαν φάρσα, κυριαρχούν στο δημόσιο βίο, διοριζόμενοι σε δημόσιες θέσεις. 

Πρόστυχα ατιμώρητα ψέμματα που εξοργίζουν ακόμα και τους ατιμώρητους διαφθορείς επί 30 και πλέον χρόνια της πατρίδας μας.

Από δύο μόνον στιγμιότυπα της επικαιρότητας, γίνεται αντιληπτό πως, είμαστε ανυπεράσπιστοι. Οι εχθροί μας, εκτελούν ολομέτωπο πόλεμο, αλλάζοντας μόνον τις λέξεις, αντί για μάλινχερ, σβάστικα και ημισέληνο, ορμάνε με δάνεια, κάπιταλ κοντρόλς και ανθρωπιστικές κρίσεις και εμείς στην πρώτη γραμμή στείλαμε Πηλιογούσηδες και Εφιάλτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.