Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Σσσσσσσς η Ελλάδα κοιμάται


Κλείστε την τη ρημάδα.

Προχθές είχαμε μια διαφωνία με κάποιο φίλο γιατί άλλο; για τον οικουμενισμό. Σήμερα μετά από ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο, δόθηκε το σύνθημα: δεν διακινδυνεύουμε παρουσίες αρχιερέων που έχουν εκφραστεί αρνητικά για την οικουμενική κίνηση. Με 25 ψήφους κατά καταρτίστηκε η 25Μελής αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με απόλυτο σεβασμό στη διαδικασία, παρατηρούμε την εκκωφαντική απουσία αντιοικουμενιστών. Με υπομονή αναμένουμε διαρροές και παρασκήνιο που ίσως φωτίσουν λίγο ασφαλέστερα την υπόθεση, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι αυτή.

Κοιτάζοντας το δάσος και όχι το δέντρο, γίνεται πολύ δύσκολο έστω και να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει στον Ελλαδικό και τον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο. 

Εμείς σημειώνουμε μονάχα δύο αποφάσεις-στάσεις του κράτους του Ισραήλ, η πρώτη για το μεταναστευτικό και η δεύτερη για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων. 

Αναζητήστε για να πληροφορηθείτε τι συνέβη. Εμείς αναρωτιόμαστε σαν αφελείς που είμαστε, που να είναι άραγε εκείνοι οι άνθρωποι, οι οργανισμοί, τα κινήματα, τα μέσα, τα σόσιαλ μίντια, έστω για τα μάτια του κόσμου, να κουνήσουν το δάχτυλο, χμ.. να διαμαρτυρηθούν έστω, να εκφράσουν τη διαφωνία τους;

ΚΑΝΕΙΣ! ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ. Ας μη γελιόμαστε το κράτος του Ισραήλ και το παγκόσμιο Σιωνιστικό λόμπι, είναι στο απυρόβλητο. 

Το Νεοελληνικό μας χάλι, συντηρείται και εν πολλοίς υλοποιείται μέσω της τηλεόρασης. Οικοδομείται μια εικονική πραγματικότητα με επτασφράγιστους όρους κοινωνικής μηχανικής, που ελάχιστα σχετίζεται με την καθημερινότητα του κάθε ενός από εμάς χωριστά. 

Η σωτηρία μας αργεί, η αντίδραση της Ελλάδος αργεί, δεν έχουμε καταφέρει να συνεννοηθούμε, ούτε τι εννοούμε ως σωτηρία και φοβάμαι πως ούτε τι λέμε Ελλάδα.

Όσο αφήνουμε ανοιχτή την τηλεόραση, η υπόθεση της επανάστασης στη χώρα μας, να πολεμήσουμε για το μέλλον που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας... αργεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.