Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Κασσάνδρες* στους κόλπους της Εκκλησίας

 Γράφει ο Mandatoras για katanixi.gr

Άραγε ο Κύπρου Γεώργιος “ξοφλάει” με δόσεις το τίμημα της εκλογής του;


* Στα ελληνικά λέμε μετωνυμικά «Κασσάνδρα» κάποιον που κάνει δυσοίωνες προβλέψεις και που οι άλλοι δεν τον πιστεύουν. Στη σημερινή χρήση, ο όρος έχει ξεκάθαρα αρνητική απόχρωση, Κασσάνδρες στον πληθυντικό είναι οι κινδυνολόγοι.

Είδε το φως της δημοσιότητας μια συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιταλό δημοσιογράφο του Catholic News Agency, Andrea Gagliarducci, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, στην οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα πως “όλες οι Εκκλησίες θα αναγνωρίσουν σύντομα τα δικαιώματα της Ουκρανικής Εκκλησίας εντός της Ορθοδοξίας”.

Όσον αφορά στη σκοπιμότητα αυτής της συνέντευξης στο συγκεκριμένο μέσο είναι προφανές πως δεν έγινε ασφαλώς για την ενημέρωση των αναγνωστών του. Καρφάκι δεν καίγεται στους Ιταλούς για το αν σε ένα μικρό νησάκι, στην ανατολική άκρη της Μεσογείου, ο Αρχιεπίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας προφητεύει τις εξελίξεις στην εκκλησία του για το Ουκρανικό. Μάλλον περισσότερο ενδιαφέρονται για το χαλούμι, τις σεφταλιές και άλλες Κυπριακές εξωτικές ομορφιές.

Η επιλογή μάλιστα δημοσιογράφου από παπικό μέσο κάθε άλλο παρά αθώα ή δίχως σκοπιμότητες μπορεί να θεωρηθεί. Το Ουκρανικό δια χειρός Βαρθολομαίου Αρχοντώνη συνιστά το δεύτερο μεγάλο σχίσμα στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μετά το Σχίσμα του 1054. Ενδεχομένως να αποτελεί “βούτυρο στο ψωμί” των οικουμενιστών και από τις δύο πλευρές, παπικών και ορθοδόξων, που προσπαθούν να αμβλύνουν την πτώση του Πάπα Ρώμης, ο οποίος προκάλεσε το πρώτο σχίσμα, και να προχωρήσουν σε μια βολική εξίσωση, η οποία θα οδηγήσει θριαμβευτικά στην ένωση. 

Στο δια ταύτα δεν θα πρέπει να παραθεωρήσουμε την τραγικότητα του προσώπου,  του Ορθόδοξου Αρχιερέα ο οποίος νομίζει ότι “προφητεύει τα μέλλοντα” στο Ουκρανικό, τη στιγμή που ο ίδιος γνωρίζει το παρασκήνιο της εκλογής του και το ρόλο του Φαναρίου, που… επισήμως δεν αναμίχθηκε. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει πως αν είχε αντίθετη στάση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Ουκρανικό, δεν θα ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου;

Η διεύρυνση της Φαναριώτικης συμμαχίας για την παράδοση της Ορθοδοξίας στο δαιμονικό πνεύμα της ένωσης, μέσω του οικουμενισμού, είναι προδοσία της Πίστεως!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.